Co-creation osana Palvelumuotoilun ja Muotoiluajattelun ydintoimintoja

Haluatko tietää mitä yhteiskehittäminen oikeasti tarkoittaa ja miten toimia sen mukaisesti?

“Badly managed co-creation process can lead to co-destruction.”

Tämän päivän kilpailutilanteessa organisaatioiden on yhä tärkeämpää ymmärtää syvällisesti asiakkaiden / käyttäjien arvonmuodostusta ja suunnitella oma toimintansa tukemaan niitä.

Kilpailukyvyn säilyttämiseksi ei riitä, että asiantuntijat sisäisesti kehittävät tuotteita ja palveluja, vaan heidän tulee osata osallistaa kehittämisprosessiin monia toimijoita.


Kenelle

Koulutus sopii erinomaisesti asiantuntijoille ja johdolle – kaikille, jotka ovat mukana eri rooleissa organisaatioiden kehittämistoiminnassa. Tämän webinaarin sisältö on ajankohtaista kaikille, joiden osaamisalueita ovat esim. Design Thinking ja Service Design.


Hyöty osallistujille

Muotoiluajattelun (design thinking) ja palvelumuotoilun (service design) ydintoimintoihin kuuluu yhteiskehittäminen. Jos haluat olla hyvä palvelumuotoilija tai toimia Design Thinking -prosessin mukaisesti, yhteiskehittämisen periaatteet kannattaa ottaa hyvin haltuun, ettei päädy näennäisosallistamaan.

Osana muotoiluajattelua yhteiskehittäminen mahdollistaa toimintamallin, jossa kehittäminen lähtee aidosti asiakkaiden / käyttäjien tarpeesta.

Tuloksena organisaation toiminnan suunta kirkastuu ja kilpailukyky paranee.

Tehokas co-creation prosessi ei ainoastaan auta parantamaan kilpailukykyä, vaan myös motivoi henkilöstöä parempiin tuloksiin. Saat myös arvokasta tietoa siitä, mitä asiakkaasi oikeasti arvostavat.


Ohjelma 

Co-creation

  • Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja mikä on oikeaa yhteiskehittämistä
  • Yhteiskehittämisen periaatteet
  • Millaisissa tilanteissa yhteiskehittäminen toimii

Opi yhteiskehittämään oikein

  • Käytännön toimintamalleista esimerkkejä

Aikaa kysymyksille


Ajankohta: 4.6.2019 klo 13.00 – 14.30 (voit katsoa myös tallenteena, silloin kun haluat, ihan mistä vain haluat)

Webinaarikoulutuksen hinta: 197 euroa (+ alv 24 %) / hlö pitää sisällään live- ja webinaaritallenteen sekä koulutusmateriaalin.

Ryhmäalennukset: (osallistujat samasta organisaatiosta) kaksi henkilöä tai enemmän 177 euroa/hlö.


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Krista Keränen

Co-creation – Yhteiskehittäminen ja sen periaatteet

Krista Keränen on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta aiheenaan palveluliiketoiminnan johtaminen, yhteiskehittäminen ja palvelumuotoilu. Hän on toiminut Laurea-ammattikorkeakoulussa mm. innovaatio- ja yrittäjyysjohtajana sekä vastannut palveluliiketoiminnan tutkimuksesta. Yrittäjänä hän on toiminut yli 20 vuotta.

Krista on kehittänyt monenlaisia työkaluja yhteiskehittämiseen ja palvelumuotoiluun sekä menestynyt monessa innovaatiokilpailussa: mm. vuonna 2018 hänen johtama BOOST+INNO projekti, joka edistää innovaatioiden syntyä, valittiin maailman parhaiden joukkoon Service Design Award kilpailussa ja vuonna 2013 Krista voitti eurooppalaisessa innovaatiokilpailussa Capacity Building-kategorian pääpalkinnon CoCo-työkalupakilla. CoCo-työkalupakki sisältää viisi työkalua, joista neljä ensimmäistä auttaa organisaatioita ymmärtämään, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja viides työkalu CoCo Kosmos on yhteiskehittämisen palvelumuotoilupeli.

Kristalle on kertynyt kokemusta yli 300 koulutuksen/työpajan vetämisestä, joiden aiheita on ollut palveluliiketoiminnan kehittäminen, yhteiskehittäminen (co-creation), innovaatiot ja muotoiluajattelu (design thinking, service design).

Kristan nykyinen työkuva koostuu yhteiskehittämisen tutkimuksesta Laureassa ja konsultoinnista Vision Factory Oy:ssä sekä hallitustyöskentelystä.


 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.