Joustavaa arjen reagointia

Covid-19 virus on aiheuttanut merkittäviä ongelmia tuotteiden ja palveluiden saatavuuteen, oman toiminnan ylläpitämiseen ja kysynnän ennakoitavuuden vähenemiseen. Yrityksen liiketoiminnan onnistuminen ja toimitusketjun toimituskyky nivoutuvat yhteen laajaksi kokonaisuudeksi.

Operatiivisen onnistumisen tavoitteena on joustavuuden, reagointikyvyn, ohjauksen nopeuttaminen asiakkaiden palvelulupausten lunastamiseksi. Helpolta tuntuva tilanteeseen reagoiminen (Agile) on vaikeaa vallalla olevassa toiminnanohjauksen ja huippuunsa viilattujen toimitus- ja laatuprosessien (Lean) ympäristöissä.

Covid-19 virus on aiheuttanut merkittäviä toimitusketjujen palvelukyvyn haasteita, mitkä ovat vaikutukset ja miten ohjausta tulisi kehittää?


Kenelle

Toimitusketjun eri tehtävissä toimiville henkilöille esim. tuotannossa, varastoissa, hankinnassa, myynnissä, johdossa ja tukitoiminnoissa. Webinaari soveltuu kaikille organisaatiotasoille niin henkilöstölle, esimiehille, asiantuntijoille kuin johdolle, aihe koskettaa kaikkia yrityksen toiminnassa mukana olevia.


Hyödyt

Webinaarissa kuvaamme toimitusketjujen uudet ongelmat ja keskitymme niiden ratkaisemiseen. Tavoitteena on luoda kehityspolku keskeisimpien haasteiden ratkaisemiseen muuttuvassa tilanteessa. Tarkastelemme myös liiketoimintaympäristön muutoksia, joita meidän tulisi pohtia tulevaisuutta rakentaessa.

Toimitusketjun ylläpitoon osallistuu lähes koko yrityksen henkilöstö tehtävästä riippumatta, joten kokonaisuuksien näkeminen on suhteellisen vaikeaa yhden tehtävän tasolta. Koulutuksella pyritään laajentamaan näkökulmia ja kehittämään vuorovaikutusta ja luomaan työkaluja organisaation sisällä yhteisten päämäärien saavuttamiseksi.


Ohjelma

Covid-19 viruksen vaikutukset liiketoimintaan ja toimitusketjuun

 • Liiketoiminnan ja toimitusketjun roolit
 • Tarjonnan ja kysynnän haasteet
 • Oman toiminnan haasteet
 • Toimitusketjun haasteet

Toimitusketjun haasteiden operatiivinen ratkaiseminen

 • Tarjonnan (hankinta) haasteet ja ratkaisumallit
 • Tuotannon ja varastoinnin haasteet ja ratkaisumallit
 • Kysynnän (myynti, markkinointi) haasteet ja ratkaisumallit
 • Ohjauksen haasteet ja ratkaisumallit

Toimitusketju strategiset painopistealueet

 • Sidosryhmien, oman organisaation ja toimintamallien kehittäminen
 • Johtamisen ja ohjaamisen työkalujen kehittäminen
 • Vuorovaikutus kanavien ja yhteisen informaation kehittäminen
 • Joustavuuden, reagointikyvyn ja päätöksenteon kehittäminen

Mitä asioita voisi pohtia tarkemmin?

 • Globalisaation ja lokalisaation suhdetta
 • Teknologian kehittymistä (tekoäly)
 • Lean/Agile toimintatavat
 • Kustannus/tuottavuusohjausta

Aikaa kysymyksille


Ajankohta: 16.12.2020 klo 13:00 – 14:30
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin

Hinta: 197 euroa / hlö + alv 24 %.
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta177 euroa / hlö + alv 24 %, kun samasta organisaatiosta on vähintään kaksi osallistujaa


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Hannu Soininen

Hannu Soininen on itsenäinen toimitusketjun kouluttaja ja konsultti, jolla on taustalla tuhansia konsultointi- koulutuspäiviä teollisuuden ja kaupan yrityksille ja henkilöstölle.

Hän on myös perustajajäsen toimitusketjun tekoäly tuottavassa yrityksessä, jossa agenttiteknologialla mahdollistetaan autonominen ja reaaliaikainen verkostosuunnittelu ja skenaariomallintaminen toimitusketjun tehokkuuden kehittämisessä. Hän on toiminut myös OPE-näyttötutkintomestarina ja ollut sadoissa näyttötilaisuuksissa osaamista arvioimassa. Työelämä lähtöisyys on keskeinen koulutuksien lähtökohta.


Palaute aikaisemmista koulutuksista:

Asiantunteva ja kokenut luennoitsija. Mielenkiintoisesti asiat esille, havainnollinen esitys."

"Sain mitä tulin hakemaan ja paljon enemmänkin"

Ilmoittautuminen

(Toimi heti - paikkoja rajoitetusti!)


Kyllä, ilmoittaudun Covid-19 viruksen vaikutukset toimitusketjun ohjaukseen ja ratkaisumallit -koulutukseen
16.12.2020, klo 13:00 - 14:30

 
Hlö(ä)

Uusi webinaarikoulutus!