Valitse sivu

Taidot ja osaaminen pois siiloista – mikä merkitys hiljaisella tiedolla käytännössä on? 

Koetko, että voisitte olla ryhmänä paljon enemmän, mikäli saisitte kaikkien piilossa olevat taidot ja kytevät motivaatiot paremmin esille? Hiljaisen tiedon liikkuminen organisaatiossa on vähintään yhtä paljon tunne- kuin tietopuolen asia. Miten tunteet liittyvät tiedon jakamiseen organisaatiossa?

Monessa yrityksessä ja organisaatiossa eletään tilanteessa, jossa suuret ikäluokat ovat pikkuhiljaa vetäytymässä eläkkeelle ja uusia, osaavia tulokkaita etsitään heidän tilalleen. Ei vain tunnu valmiita tyyppejä löytyvän, missä vika? Suurien ikäluokkien hallussa on valtava määrä osaamista, näkemystä ja kokemusta. Emmehän voi vain antaa heidän marssia keinutuoliin kaikki tämä arvokas taito mukanaan, vai voimmeko?

Samalla uudet, nuoret sukupolvet osaavat valtavasti asioita, joista 60-70-luvuilla syntyneillä ei ole hajuakaan. Mitä tehdä asialle ja kuinka saada yhteinen uuden oppiminen käyntiin? Huomioitavaa on myös se, että kyse ei missään nimessä aina ole sukupolvista tai ikään liittyvistä asioista, vaan kulttuurista.

Kulttuuria tulee tietoisesti muuttaa ja muokata sitä kohti, että osaaminen voi kasvaa ja kukoistaa ihmisten sisällä ja heidän välillään.


Kenelle

Koulutus on suunnattu organisaatioiden kehitystehtävissä toimiville, HR-ammattilaisille ja tiimien esimiehille, jotka haluavat saada enemmän irti nykyisestä henkilöstö-potentiaalista ilman ruuvin kiristämistä.


Koulutuksen hyödyt

Koulutukseen osallistuva henkilö ymmärtää hiljaisen tiedon käsitteen ja merkityksen.

Koulutuksessa keskustelemme konkreettisista arjen tekemisistä ja käytännön sovelluksista, sekä erilaisista toimintatavoista, joilla hiljainen tieto voidaan saada esille ja käyttöön niin suurissa kuin pienissäkin organisaatioissa.


Webinaarin sisältö: 

Hiljainen tieto hyötykäyttöön

  • Mitä se on ja mikä sen merkitys on
  • Miten se tehdään käytännössä?

Mitä on tiedon tehokas jakaminen organisaatiossa?

  • Miten järjestää tila (henkinen ja fyysinen) hiljaisen tiedon jakamiseen?
  • Onko meillä halua tai mahdollisuutta vaihtaa tietoa ja tunnetta?

Miten muokata kulttuuria sujuvamman hiljaisen tiedon jakamiseksi?

  • Onko yrityksen valmiutta hiljaisen tiedon jakamiseen mahdollista mitata?

Muutostilanteita

  • Case, kun ihminen lähtee ja toinen tulee
  • Osallistujien omia haasteita
  • Menetelmiä, toimintatapoja ja ratkaisumalleja

Aikaa kysymyksille


Ajankohta: 2.11.2017 klo 13.00 – 14.30 (voit katsoa myös tallenteena, silloin kun haluat, ihan mistä vain haluat)

Webinaarikoulutuksen hinta: 177 euroa (+ alv 24 %) / hlö pitää sisällään live- ja webinaaritallenteen sekä koulutusmateriaalin


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Wille Raitolampi ja Jussi Leinonen

Hiljainen tieto hyötykäyttöön

Koulutuspäivien valmentajana toimivat työelämän tutkimus- ja valmennusyritys VIKTOR Work-Life Metrics Oy:n Wille Raitolampi ja Jussi Leinonen. Kulttuurin muutosprojektien ja kommunikaation kehityshankkeiden avulla yrityksiä ja organisaatioita auttavat herrat valmentavat inspiroivasti intohimolla ja ammattitaidolla.

”Yhdelläkään organisaatiolla ei ole varaa menettää sitä tietämystä ja osaamista, jonka eläkkeelle jäävä työntekijä on oppinut 38 työvuoden aikana.”


Ilmoittautuminen

(Toimi heti - paikkoja rajoitetusti!)


Kyllä, ilmoittaudun Hiljainen tieto hyötykäyttöön -koulutukseen
02.11.2017, klo 13:00 - 14:30

 
Hlö(ä)