Valitse sivu

”Palautetta mulle! Parempaa palkkaa mulle! Merkitystä tähän duuniin mulle! En mitään hikiduuneja sitten jaksa!”

Y-sukupolvi kohisee työelämään paraikaa, se tapahtuu joka tapauksessa. Oletko valmis?

Olemme Y-sukupolvi ja olemme syntyneet noin 1980-1995 vuosina. Meitä on työelämässä jo valtava, jatkuvasti kasvava määrä. Usein kun ”perinteiset johtajat” puhuvat meistä, he kuvailevat meitä ”vaativiksi”, ”saamattomiksi”, ”pehmoiksi” tai ”ruikuttajiksi”. Kovissa sanoissa on osa totuutta mukana. Emme ole samalla tavalla motivoituneita työstä vain työn itseisarvon tai palkan takia. Haluamme enemmän kuin edellinen sukupolvi jokaisesta päivästä, jonka työpaikalla käytämme.

Haluamme kasvaa, menestyä, olla itsenäisiä ja taidokkaita. Emme halua pitää kravattia, pönöttää, noudattaa turhia ohjeita tai tarkkoja manuaaleja. Kaipaamme fiilistä ja huumoria.

Joskus työelämässä oli myös sääntö: yksi lahjakkuus per työntekijä. Y-sukupolvi kuitenkin ajattelee poikkitieteellisesti. On hyvä osata useampaa asiaa, ja mielenkiintoiset asiat tapahtuvat erilaisten osaamisten leikkauspisteessä.

Jos meitä osaa johtaa (eli ohjata, motivoida ja innostaa) oikeilla tavoilla, niin olemme valtavan luovia, tarmokkaita, yhteistyökykyisiä ja sitoutuneita. Mitä tuo oikeanlainen johtajuus sitten on? Kuinka voimme auttaa omaa nuorta työntekijäjoukkoamme nousemaan kohti täyttä potentiaaliaan jo huomenna?


Kenelle?

Kaikille esimiehille, rekrytoijille tai tiimien vetovastuussa oleville, jotka haluavat avata ajatteluaan ja saada lisää työkaluja oman nuoremman työvoiman johtamiseen.


Miksi tämä webinaari?

Webinaarin osallistujat saavat katsauksen Y-sukupolven edustajien mieleen ja ajatteluun. Samalla käymme läpi niitä eroja, joita Y-sukupolvi odottaa työelämältä verrattuna aiempiin sukupolviin.

Keskustelemme suorista arjen työkaluista ja toimintatavoista, joilla oman työpaikan nuorempaa työntekijäjoukkoa voi avustaa nousemaan kohti parempaa suoritusta.


Webinaarin sisältö:

Johtaminen Y-sukupolven arvoilla

  • Mitä erityisiä piirteitä on y-sukupolvessa?
  • Miten y-sukupolven arvot ja ajattelu eroavat aiemmista sukupolvista?

Mitä taitoja esimies tarvitsee voidakseen johtaa y-sukupolvea mahdollisimman hyvin?

  • Innostaminen, palaute ja sitoutuminen
  • Positiivisen vision ja merkityksen luominen omille alaisille

Keinoja, vinkkejä, toimintatapoja ja ratkaisumalleja

  • Case-esimerkkejä

Aikaa kysymyksille


Ajankohta: 14.11.2017 klo 13.00 – 14.30 (voit katsoa myös tallenteena, silloin kun haluat, ihan mistä vain haluat)

Webinaarikoulutuksen hinta: 177 euroa (+ alv 24 %) / hlö pitää sisällään live- ja webinaaritallenteen sekä koulutusmateriaalin


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Johtaminen Y-sukupolven arvoilla

Jussi Leinonen, toimitusjohtaja, valmentaja, jussi@wlm.fi
Y-sukupolvelainen
Aapo Pöyhönen, valmentaja, asiakkuuspäällikkö,
Y-sukupolvelainen

Jussi ja Aapo ovat valmentaneet satoja esimiehiä innostavan johtajuuden teemoista ja Y-sukupolven tuottamista haasteista ja mahdollisuuksista. Herrat edustavat molemmat itsekin Y-sukupolvea ja tietävät vahvalla kokemuksella, mistä puhuvat. Jussi ja Aapo toivovat vaikeita kysymyksiä ja aktiivista keskustelua webinaarin tueksi ja mahdollisia kysymyksiä lähetettäväksi vaikka jo ennakkoon, näin saamme tehtyä webinaarista mahdollisimman vaikuttavan ja inspiroivan molemmin puolin.

 

 


Ilmoittautuminen

(Toimi heti - paikkoja rajoitetusti!)


Kyllä, ilmoittaudun Johtaminen Y-sukupolven arvoilla -koulutukseen
14.11.2017, klo 13:00 - 14:30

 
Hlö(ä)