Kyky ratkoa ongelmia on yksi merkittävimmistä työelämätaidoista (World Economic Forum 2016)

Mikä on ongelma? Jos jokin ei mene niin kuin oli suunniteltu, silloin jokin on estänyt suunnitelman toteutumisen. Tuo este meidän on tunnistettava ja poistettava se. Nämä esteet ovat ongelmia. Ongelmia ovat laatuvirheet, huono toimitusvarmuus, asiakastyytymättömyys, puuttuva tieto tai hukassa oleva työväline. Ongelma voi olla suuri tai pieni ja kaikkea siltä väliltä.

Ongelmia on paljon. Ratkomme ongelmia tai keksimme kiertoteitä päivittäin. Jos vain korjaamme tilanteet ongelmiin perehtymättä, silloin puhumme tulipalojen sammuttelusta. Ongelmien juurisyyt jäävät poistamatta ja samat ongelmat toistuvat. Tärkeää on tunnistaa merkittävimmät ongelmat ja keskittyä niiden poistamiseen, jotta tekemisen vaikuttavuus on mahdollisimman hyvä.

Systemaattisella ongelmanratkaisulla pureudutaan ongelmien ytimeen. Tunnistetaan ongelmaan vaikuttavat tekijät, arvioidaan niiden merkitystä, päästään kiinni juurisyyt ja poistetaan ne pysyvästi.  Kyky nähdä ja ratkoa pieniä ja isoja ongelmia on elintärkeä kyvykkyys millä tahansa toimialalla.


Kenelle

Kukapa ei tarvitsisi osaamista ongelmaratkaisuun? Webinaari on suunnattu kaikille, joiden työssä tarvitaan tehokkaita ongelmanratkaisutaitoja ja jotka haluavat poistaa ongelmat pysyvästi. Jos haluat kehittyä taitavaksi ongelmaratkaisijaksi, niin tästä se lähtee!


Hyöty osallistujalle

Webinaari antaa osallistujalle eväät systemaattiseen ongelmaratkaisuun. Osallistuja saa valmiudet lähteä kehittämään omia ongelmanratkaisutaitojaan sekä ottamaan omassa käyttöön uusia toimintamalleja ja työkaluja.


Ohjelma

  • Ongelman määrittely
  • Ongelmien tunnistaminen
  • Ongelmien luokittelu
  • Ongelmien ratkaisemisen priorisointi
  • Juurisyiden tunnistaminen
  • Systemaattisen ongelmanratkaisun työkaluja
  • Mistä lähteä liikkeelle
  • Aikaa kysymyksille

Miten webinaariin osallistutaan?

Voit osallistua webinaarikoulutukseen internetyhteyden välityksellä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Osallistumiseen et tarvitse mitään maksullisia ohjelmistoja. Äänentoistoa varten laitteessasi on oltava kaiuttimet tai kuulokkeet. Mikrofonia tai videokameraa et tarvitse.

Toimitamme sinulle tarkemmat lisäohjeet ilmoittautumisen jälkeen ja vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin osallistumista koskeviin kysymyksiisi.


Ajankohta: 19.8.2020 klo 10:00 – 11:30 
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Webinaarikoulutuksen hinta: 197 euroa (+ alv 24 %)
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta: 177 euroa / hlö + alv 24 %, kun samasta organisaatiosta on vähintään kaksi osallistujaa.


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Pekka Hirvonen

Kouluttajana toimii Jalostin Oy:stä Pekka Hirvonen, tuotantotekniikan DI, ammatillinen opettaja (AmO), joka on suorittanut myös Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon (JYET). Pekalla on 20 vuoden työkokemus sisältäen teollisuuden tuote-, toiminnan- ja laadunkehitystehtäviä ja hän on toiminut yrittäjänä kuudetta vuotta. Pekan erityisosaamisalueita ovat yrityksen johtaminen, Lean, Six Sigma, tuotteiden valmistettavuus, tuotantomenetelmät sekä tuotannonsuunnittelu ja -ohjaus.

Pekan koulutuksissa asioita katsotaan aina käytännön näkökulmasta. Pekka puhuu asioista, joita itse on tekemässä teollisuuden, terveydenhuollon ja palvelualojen asiakkaidemme kanssa.


Palaute aikaisemmista koulutuksista:

"Hyvä rauhallinen tahti, paljon esimerkkejä todellisesta elämästä."

"Tosi selkeä paketti, mielenkiintoinen ja mukavasti esimerkkejä, ei liikaa."

(4.8)

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.