Merkityksellinen työajankäyttö – käytännön ohjeita esimiehelle

147.00 +alv 24%

Kuvaus

Kiinnitä huomio olennaiseen: opi johtamaan fiksua työajankäyttöä

Yksi alainen hautautuu silppuuntuneiden työtehtävien alle eikä yksin löydä ulospääsyä. Toinen kyllä tekee paljon töitä – muttei ainakaan ensisijaisesti niitä, joita työnantaja toivoisi. Kolmas näyttää jatkuvasti varastavan työaikaa omiin tarkoituksiinsa.

Kuinka esimiehen olisi syytä toimia näissä tilanteissa: miten olla yhtaikaa tavoitekeskeinen ja tasapuolinen – muttei kuitenkaan liian kyttäävä, mikromanageroiva tai tasapäistävä? Kuinka muistaa huomioida myös heidät, joiden työajankäyttö sujuu ongelmitta?

Entä miten uudistuva työaikalaki tulevaisuudessa vaikuttaa arkeen eri työntekemispaikoilla?

Työtehtäviä pitää osata aikatauluttaa ja priorisoida. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että tämä onnistuisi kaikilta ilman esimiehen apua. Myös asiantuntijoilla on oikeus – ja välillä myös velvollisuus ottaa vastaan tukea esimieheltään. Toisaalta esimiehen työnjohto-oikeuteen ja -velvollisuuteen kuuluu myös puuttuminen tilanteisiin, joissa alaiset toimivat vastoin työnantajan ohjeita ja tavoitteita.

Tällä kurssilla pohditaan käytännön esimerkkien kautta esimiehen keinoja toimia erilaisissa työajankäytön ongelmatilanteissa.


Hyöty osallistujalle 

Tämä webinaari auttaa tunnistamaan tilanteita, joihin tarttumalla esimies välttää jatkossa isommat ongelmat. Toisaalta koulutuksessa käydään läpi rajanvetoja myös sen suhteen, milloin ajankäytön voi jättää alaisen omaksi asiaksi.

Käytännön esimerkkien kautta jokainen osallistuja voi pohtia sekä omaa että ryhmänsä toimintaa. Mikä on olennaista – ja mikä epäolennaista – nyt ja tulevaisuudessa?


Kenelle

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti esimiehille. Lisäksi siitä on hyötyä hr-asiantuntijoille ja henkilöstön kehittäjille – sekä kaikille muillekin, jotka tahtovat panostaa työajan mielekkääseen käyttöön.


Kouluttaja

Katariina Sorvanto, KataKoski Oy. Katariina on lakimies, joka on tutustunut laajasti johtamiseen ja organisaatioiden toimintaan sekä teoriassa että käytännössä – myös itse esimiehenä työskennellen.

Katariina on innostava ja pidetty, yli kymmenen vuoden esiintymiskokemuksella toimiva kouluttaja. Koulutustehtävien lisäksi hän konsultoi asiakkaitaan työ- ja virkamiesoikeudellisissa kysymyksissä.


Ohjelma

Työajan tarkoitus ja lainsäädännön nykytila

 • Sitä saa mitä mittaa?
 • Mitä kannattaa seurata – ja mitä ei?
 • Mikä on merkityksellistä?
 • Entä sitten, kun henkilö ei kuulu työaikalain piiriin?

Realistiset tehtävät ja tavoitteet

 • Työnjohto-oikeus ja -velvollisuus
 • Millaista tehokkuutta on järkevää tavoitella?
 • Mitä esimies voi käytännössä  vaatia – ja mihin kannattaa käyttää omaa työaikaa?
 • Lähiesimiehen työkalut esimerkkien kautta

Tulevat lakimuutokset

 • Lisää joustoja ja liukumia – minne ja miten?
 • Työaikapankkien käytön laajentuminen
 • Kuinka jatkossa ehkäistä ylikuormittumista?
 • Muuta ajankohtaista?

4 arviota tuotteelle Merkityksellinen työajankäyttö – käytännön ohjeita esimiehelle

 1. Luonteva ja asian osaava puhuja.

 2. Tehokas 1,5 h

 3. Ymmärrettävä ja selkeä kouluttaja.

 4. Selkeä ääni ja puhetyyli 🙂

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.