Projektin budjetointi ja tuloksen arvo -laskenta

97.00 +alv 24%

Kuvaus

Opi tekemään projektibudjetti joka pitää

Webinaarin tavoitteena on selvittää projektin budjetoinnin, seurannan ja taloudellisen lopputuloksen ennustamisen parhaat käytännöt.

Useimpien projektien kustannusarviot ylittyvät, tämän tiedämme jo seuraamalla tiedotusvälineitä. Budjetin laatiminen ja seuranta on projektinhallinnan vaikeimpia asioita, sitä ei yksinkertaisesti osata riittävästi. Oikeilla menetelmillä realistisen budjetin laatiminen on kuitenkin täysin mahdollista jopa kompleksisissakin projekteissa.

Tuloksen arvo (Earned Value) laskenta on hyödyllinen välinen projektin seurantaa ja raportointia varten. Se integroi projektin kustannusten, aikataulun ja laajuuden edistymisen mittauksen. Se kertoo mitä toteutuneilla kustannuksilla on saatu aikaan, paljonko kustannuksia tarvitaan projektin loppuun viemiseksi, miten paljon suunniteltua hitaammin tai nopeammin projekti etenee sekä milloin projekti on todennäköisesti valmis.


Hyöty osallistujalle

  • Ymmärrystä siihen miksi useimpien projektien budjetit eivät pidä
  • Realistisen kustannusarvion ja budjetin laadinta
  • Kustannusten seurannan ja ennustamisen käytännöt
  • Tuloksen arvo laskennan peruskäsitteet, menetelmät ja kaavat

Kenelle

Webinaari sopii projektipäälliköille, ohjausryhmän jäsenille ja/tai projektin sponsorille- sekä muille henkilöille jotka osallistuvat projektin kustannusarvion ja budjetin hallintaan.


Kouluttaja

Kouluttajana toimii Hannu Blomqvist, hankejohtaja, Codemen Oy. Hannulla on yli 20 vuoden käytännön kokemus projektien ja ohjelmien johtamisesta. Hän on johtanut laajoja kansainvälisiä monitoimittajaprojekteja, joilla on ollut useita osapuolia useasta yrityksestä ja monesta kansallisuudesta. Hänellä on kokemusta hyvinkin eri tyyppisistä projekteista eri toimialoilta, mm. ICT-, telecom-, tuotekehitys-, käyttöönotto- ja menetelmänkehitysprojekteista. Hänellä on kokemusta sekä yksityis- ja julkishallinnon projekteista. Hannu tuntee hyvin sekä projektijohtamisen perinteisemmät että ketterät menetelmät. Hänellä on PMI:n myöntämä projektinhallinnan PMP® –sertifikaatti ja Scrum Master sertifikaatti.


Ohjelma

  • Kustannusarvion ja budjetin laatiminen
  • Varausten arviointi
  • Budjetin seuranta ja ennustaminen
  • Tuloksen arvo (Earned Value) -laskennan hyödyntäminen käytännössä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.