5S on menetelmä, jonka avulla parannetaan työturvallisuutta, työympäristön viihtyisyyttä ja työn laatua sekä vähennetään ajan, energian ja resurssien tuhlaamista.

5S:n periaatteet ovat yksinkertaiset: työympäristössä ei ole mitään ylimääräistä, ja kaikille tavaroille, työkaluille ja dokumenteille on määritetty omat paikkansa. Saavutettua tilaa pidetään yllä ja kehitetään jatkuvasti.

5S on yksi Leanin perustyökaluista, jota voi soveltaa myös Leania tarkemmin tuntematta. 5S on ensimmäisiä askelia Lean-polulle lähdettäessä.

5S ei ole vain siivousta ja järjestelyä. Se on tehokas tapa parantaa toimintaa, jonka tulokset puhuvat puolestaan. Esimerkiksi:

 • Läpimenoaika – 30 %
 • Työtapaturmat – 80 %
 • Tuottavuus + 20 %

Mitä nämä luvut tarkoittaisivat teidän toiminnassanne?

5S on periaatteiltaan yksinkertainen, mutta sen toteutukseen mahtuu mutkia ja esteitä, joihin on hyvä varautua. On tärkeää, että kerran aloitettu 5S projekti saadaan kunnialla maaliin. Toista tilaisuutta ei ehkä tule!

Tässä webinaarissa avataan 5S:n vaiheet, kerrotaan, kuinka ne toteutetaan ja kuinka 5S saadaan vietyä maaliin asti.


Kenelle

Webinaraarista hyötyvät kaikki 5S:stä kiinnostuneet. 5S sovelletaan monenlaisissa tuotantoympäristöissä, toimistoissa ja sairaaloissa. Webinaari soveltuu ensimmäistä kertaa 5S:ään tutustuville ja niille, joilla on haasteita 5S:n toteutuksessa.


Osallistuttuasi webinaariin:

 • Tiedät mitä on 5S ja mitkä ovat sen vaiheet
 • Ymmärrät 5S:n hyödyt
 • Tiedät kuinka lähteä liikkeelle 5S:n suhteen
 • Tiedät kuinka 5S saadaan vietyä maaliin asti 

Ohjelma

 • Mikä ihmeen 5S?
 • 5S-prosessi
 • 5S vaiheet ja niiden toteutus
 • Kuinka onnistut 5S:ssä
 • 5S ja jatkuva parantaminen
 • 5S:n mahdolliset sudenkuopat

Ajankohta: 4.2.2021 klo 10:00 – 11:30 
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Webinaarikoulutuksen hinta: 197 euroa (+ alv 24 %)
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta: 177 euroa / hlö + alv 24 %, kun samasta organisaatiosta on vähintään kaksi osallistujaa.

BONUS: Osallistujat voivat ladata webinarin jälkeen 5S-oppaan, jossa asiat on opastettu yksityiskohtaisella tasolla!


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Pekka Hirvonen

5S – Turvallisuutta, tuottavuutta ja viihtyvyyttä

Kouluttajana toimii Jalostin Oy:stä Pekka Hirvonen, DI. Pekalla on lähes 20 vuoden työkokemus sisältäen teollisuuden tuote-, toiminnan- ja laadunkehitystehtäviä sekä yrittäjyyttä viidettä vuotta. Pekan erityisosaamisalueita ovat Lean, Six Sigma, tuotteiden valmistettavuus ja tuotantomenetelmät.

Pekan koulutuksissa asioita katsotaan aina käytännön näkökulmasta. Pekka puhuu asioista, joita itse on tekemässä teollisuuden, terveydenhuollon ja palvelualojen asiakkaidemme kanssa.

Rauhallinen ideanikkari ja pohdiskelija, joka uskoo, että aina voi oppia ja jatkuvasti parantaa.


(4.8)

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.