Kun yhteinen tekeminen tuottaa enemmän hyötyä kuin yksin toimiminen

Ekosysteemimäinen toiminta on alkanut kiinnostaa monia toimijoita. On tunnistettu, että moniulotteiset haasteet ja innovaatiot sekä ilmiölähtöinen toimiminen tarvitsevat eri toimijoiden yhteistä, avointa ja kaikille osapuolille arvoa tuottavaa toimintaa. Toimiva ekosysteemi rakentuu yritysten, yrittäjien, tutkimuksen, julkishallinnon sekä kolmannen sektorin toimijoiden väliselle vuorovaikutukselle ja arvoa se tuottaa toimijoilleen, kun yhteinen tekeminen tuottaa enemmän hyötyä kuin yksin toimiminen.

Ekosysteemijohtaminen-webinaarissa pääset kuulemaan, mikä ekosysteemi oikeastaan on ja miten ekosysteemejä tulisi kehittää ja johtaa.


Kenelle 

 • Jos olet pohtinut, voisiko oma organisaatiosi tai yrityksesi toimia osana ekosysteemiä,
 • tai olet kiinnostunut muodostamaan ekosysteemin jonkin aiheen tai teeman ympärille,
 • tai sinä johdat tai olet osa ekosysteemiä, saat tästä webinaarista lisää näkemyksiä ja ajatuksia ekosysteemimäiseen toimintaan ja -johtamiseen.

Hyödyt

Tavoitteena on ymmärtää,

 • mitä eri sidosryhmien välisellä ekosysteemillä tarkoitetaan,
 • millaisia erilaisia ekosysteemejä on olemassa,
 • miten yhteiskehittäminen liittyy ekosysteemitoimintaan,
 • miten ekosysteemin muotoiluprosessi kirkastaa ekosysteemin toiminnan tarkoituksen
 • miten ekosysteemin toimintaa voidaan mitata.

Sisältö

Ekosysteemijohtamisen webinaari

 • Mikä on ekosysteemi ja erilaiset ekosysteemit
 • Ekosysteemin sidosryhmät ja sidosryhmien keskinäinen dynamiikka
 • Ekosysteemitoiminta ja yhteiskehittäminen
 • Ekosysteemin muotoiluprosessi ja ekosysteemin kehittäminen
 • Ekosysteemin toiminnan mittaaminen

Aikaa kysymyksille


Ajankohta: 29.3.2023 klo 10:00 – 11:30
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin

Webinaarikoulutuksen hinta: 227 euroa / hlö (+ alv 24 %)
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta:
197 euroa / hlö + alv 24 % kun samasta organisaatiosta on kaksi osallistujaa, 177 euroa / hlö (+ alv 24%), kun samasta organisaatiosta on kolme tai useampi osallistujaa


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Krista Keränen

Ekosysteemijohtaminen (90 min)

Krista Keränen on yhteiskehittämisen, muotoiluajattelun, palveluinnovaatioiden, ekosysteemitoiminnan ja pellillistämisen ammattilainen yli 20-vuoden kokemuksella.

Krista on palveluliiketoiminnan ja koulutuksen ammattilainen. Tähän mennessä Krista on vetänyt yli 500 koulutusta/ konsultointiprojektia/ työpajaa liittyen palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja vastannut useiden ekosysteemien kehittämisestä ja innovaatioprojektien toteuttamisesta. Krista on konsultoinnin ja yrittäjyyden lisäksi toiminut lehtorina, tutkijana, projektipäällikkönä, tutkimusjohtajana, yrittäjyys- ja innovaatiojohtajana mm. Laurea-ammattikorkeakoulussa, joka on sekä palveluliiketoiminnan, että palvelumuotoilun uranuurtaja maailmanlaajuisesti.

Krista on väitellyt yhteiskehittämisestä, palvelumuotoilusta ja palveluinnovaatioista Cambridgen yliopistossa 2015. Väitöskirjaprojektin aikana yhdessä tutkimustiimin kanssa Krista kehitti ja tuotteisti pelillisen CoCo Tool Kitin/ CoCo Cosmos-palvelumuotoilutyökalun. Lisäksi Krista on kehittänyt InnoBoost -innovaatiopelin ja suunnittelut monenlaisia pellillisiä työkaluja työpajatyöskentelyyn.


(4.8)

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.