S&OP – Kysyntä ja tarjonta tasapainoon!

Miten tasapainottaa asiakaskysyntä tuotannon ja toimitusketjun kyvykkyyksien kanssa?

Toimiessaan S&OP muodostaa selkärangan yrityksen toiminnalle. Mikäli ennusteet ja tuotanto eivät kohtaa, on yrityksellä lähtökohtaisesti haasteita päästä kustannustehokkaaseen toimintaan.

Toimiva Sales & Operations Planning (S&OP) on päätöksentekoprosessina elintärkeä kaikille yrityksille.


Kenelle

Sales & Operations Planning -webinaarikoulutus sopii yrityksen erilaisten suunnittelutoimintojen työntekijöille, niiden vetäjille sekä asiantuntija- ja kehityshenkilöille.


Hyödyt

 • Tutustut Sales & Operations Planning (S&OP) perusteisiin ja konseptiin.
 • Kuulet käytännön esimerkkejä Sales & Operations Planning -prosessin käyttöönottamisesta.
 • Opit keinoja, joilla hallitset eri prosessin tilanteita.
 • Perehdyt S&OP:n alaprosesseihin
 • Saat käyttöösi eri tuotevarianteille soveltuvia planning-malleja.

Ohjelma

Sales & Operations Planning perusteet

 • Historia
 • Maturiteettimalli
 • Hyödyt
 • Sidosryhmät
 • Suunnitteluhorisontit ja -tasot

Demand & Supply Planning

Implementoinnin haasteet ja tietojärjestelmät

Esimerkkejä ja malleja

 • toimivien kysynnän- ja tuotannonsuunnitteluprosessien osalta sekä
 • käydään läpi käytännön esimerkkien kautta mm. S&OP -prosessin ja toimintamallin käyttöönottoon liittyviä haasteita.

Aikaa kysymyksille


Miten webinaariin osallistutaan?
Voit osallistua webinaarikoulutukseen internetyhteyden välityksellä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Osallistumiseen et tarvitse mitään maksullisia ohjelmistoja. Äänentoistoa varten laitteessasi on oltava kaiuttimet tai kuulokkeet. Mikrofonia tai videokameraa et tarvitse.

Toimitamme sinulle tarkemmat lisäohjeet ilmoittautumisen jälkeen ja vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin osallistumista koskeviin kysymyksiisi.


Ajankohta: 16.9.2020 klo 13:00 – 14:30
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Hinta: 197 euroa / hlö + alv 24 %
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta177 euroa / hlö + alv 24 %, kun samasta organisaatiosta on vähintään kaksi osallistujaa.


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Toni Sirviö

Director, Head of Planning, Konecranes & hallituksen puheenjohtaja, Suomen Tuotannonohjausyhdistys, STO ry

Toni Sirviö on toiminut Konecranesilla useissa eri tehtävissä vuodesta 2005 lähtien. Tonin vastuualueisiin toimitusketjun hallinnan eri tehtävissä on kuulunut mm. projektinhallinta, globaali tilauksenkäsittely, hinnoittelu sekä erilaiset IT/ERP -projektit ja kehitystehtävät.

Vuodesta 2010 lähtien on hänen vastuullaan ollut suunnittelutoimintojen kehittäminen sekä operatiivinen Sales & Operations Planning. Tällä hetkellä Toni vastaa suunnittelutoimintojen vetäjänä siitä, että kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa ja että toimintoja kehitetään jatkuvasti yrityksen strategian mukaisesti. Lisäksi Toni vetää Commercial Excellence projektia, jossa kehitetään ja implementoidaan yrityksen tarjous-/myyntiprosesseja ja toimintamalleja.

Ennen Konecranesia, Toni työskenteli telekommunikaatiolaitteita valmistavassa Tellabs Inc.:ssä, jossa hänen vastuullaan Asiakaslogistiikkaorganisaatiossa olivat sekä taktinen että operatiivinen kysynnän- ja tuotannonsuunnittelu.

Hän on myös Suomen Tuotannonohjausyhdistyksen STO Ry hallituksen puheenjohtaja.


Palaute aikaisemmista koulutuksista:

"Haastavina aikoina sujuvasti järjestetty etäkoulutus."

"Vaikkakin aihe oli itselleni hyvinkin kiinnostava, oli myös kouluttaja todella hyvä ja onnistui pitämään paketin mielenkiintoisena koko koulutuksen ajan."

"Koulutus oli itselleni ensimmäinen laatuaan ja ylitti odotukset. Odotin puuduttavaa luentoa ja sain paljon, paljon enemmän. Kouluttajan esimerkit pohjautuen omaan kokemukseen lienee se rikastuttavin osa koulutusta."

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.