Toni Hinkka

Toni Hinkka

Oletko koskaan miettinyt, miksi jonkun sanomana asiat tuntuvat vääriltä ja valheilta?

Jonkun toisen suusta ne taas tuntuvat oikeilta ja tosilta. Vaikka nämä kaksi henkilöä sanoisivat täysin samat asiat täysin samoin sanoin.

Mieleesi tulee ehkä esiintymistaito? Toki sillä on vaikutusta, mutta teknisesti taitavinkaan esiintyjä ei pysty paljoa vaikuttamaan luotettavuuden kokemukseen.

Luotettavuuden kokemus, tunne, on jossain paljon syvemmällä. Jotkut kutsuvat sitä karismaksi. Minä puhuisin ennemmin arjen karismasta, vaikutusvoimasta.

Eikö olisi aikamoinen supervoima, jos ihmiset lähtökohtaisesti uskoisivat mitä sinä sanot? Mieti, mitä esimiehenä saisit enemmän aikaan, jos johdettavasi, kollegasi ja esimiehesi uskoisivat sanomaasi ilman alitajuista epäilyä ja kyseenalaistusta.

Voisitko tuplata tulokset jopa nykyistä puolet pienemmällä vaivannäöllä? Minä tiedän omasta ja mentoroimieni huippujohtajien kokemuksesta, että tuplaaminen on jopa vaikutuksen aliarviointia.

Tätä et oppinut koulussa

Suomessa on yksi maailman hienoimmista ja parhaimmista koululaitoksista. Olen samaa mieltä, mikäli puhutaan asiaosaamisesta. Suomessa on yksi surkeimmista koululaitoksista, jos puhutaan vaikuttamisosaamisesta. Puhe-, neuvottelu- ja vaikuttamisopit loistavat poissaolollaan. Niitä on nykyään enemmän kuin omassa lapsuudessani ja nuoruudessani, mutta kaukana riittävästä.

Tästä on toki se hyöty, että vähälläkin kehittämisellä pystyy ainakin suomalaisten joukossa erottumaan helposti edukseen. Sokeiden joukossa yksisilmäinen on kuningas.

Miten oppia supervaikuttavaksi?

Vaikutusvoima on joukko taitoja, joilla on kaksi välitöntä vaikutusta.

  • Kykenet herättämään positiivista huomiota – sinua siis aidosti kuunnellaan.
  • Kykenet rakentamaan intuitiotason luottamusta – sinuun ja sanomaasi uskotaan.

Tämä taitojoukko koostuu rajallisesta määrästä jokaisen harjoiteltavissa olevia osaamisia, joita kuka tahansa voi harjoittaa ja oppia. Jos osaat puhua, kirjoittaa, kävellä, uida tai ajaa polkupyörällä, voit oppia myös vaikuttavaksi. Noita luettelemiani taitoja et osannut syntyessäsi, vaan opettelit ne matkimalla tai systemaattisesti harjoittelemalla.

Vaikuttamistaidot ovat sellaisia, jotka vaikuttavat toisten ihmisten vaistoihin, jotka ovat evoluution aikana kehittyneet erottamaan vaaran mahdollisuuksista.

Osallistu elokuussa lomien jälkeen webinaarikoulutukseeni. Takaan, että ymmärryksesi toisiin ihmisiin vaikuttamisesta saa shokkiherätyksen. Webinaarin jälkeen sinuun on tarttunut uusi ymmärrys, mikä on siemen johtajuuden supervoiman kasvattamiseen.

Toni Hinkka
johtamisaktivisti

Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan!

Vaikutusvoiman perusteet – tarkistuslista parempaan vaikuttavuuteen
WebAkatemia 26.08.2019 klo 10:00 – 11:30