Valitse sivu

Erinomaista palautetta saanut R-analytiikan kurssi nyt webinaarina

Miksi R?

Data-analytiikan hyödyntäminen tuo yrityksille selviä kilpailuetuja, ja analytiikan osaajille riittää kysyntää. R:n osaajia tarvitaan, koska se on eräs laajimmin käytetyistä ohjelmistoista nykypäivän analytiikassa. Se on ilmainen ja laajan yhteisöllisen tuen ansiosta sille löytyy suuri valikoima erilaisia työkaluja. R on yksi parhaista työkaluista data-analytiikkaan.


Mitä koulutus tarjoaa?

Opit R:n perusteet ja osaat käyttää R Studiota sujuvasti. Saat perehdytyksen erilaisiin data-analyysimenetelmiin ja opit valitsemaan erilaisille datoille parhaiten soveltuvat menetelmät. Pystyt hyödyntämään tietokannoista peräisin olevia laajoja data-aineistoja. Näet, miten R:llä toteutetaan helposti interaktiivisia visualisointeja ja web-sovelluksia. Saat käyttöösi laajan valikoiman esimerkkianalyyseja, joita voit hyödyntää itseopiskelussa ja työssäsi.


Kenelle?

Aloitteleville analyytikoille, ammatillista osaamistaan kehittäville tietoalan ammattilaisille, tutkimus- ja kehitystehtävissä toimiville asiantuntijoille ja nykypäivän analytiikan mahdollisuuksista kiinnostuneille. Aikaisempaa R- tai ohjelmointikokemusta ei vaadita.


Webinaarikoulutuksessa tarvitset tietokoneen (Windows, Linux tai Mac), johon voit itse ladata ja asentaa ohjelmistoja sekä R:n paketteja kurssin aikana. Saat käyttöösi sähköisen materiaalipankin, jossa pääset katsomaan tallenteet ja lataamaan koulutusmateriaalit itseopiskelua varten.


Sisältö

Kurssi koostuu kolmesta 1,5 h webinaarista. Jokaisessa webinaarissa käsitellään yksinkertaisia analyyseja, joiden avulla esitellään analyysimenetelmien periaatteet ja käytännön toteutus.

Webinaari 1

 • R Studio työympäristönä
 • Johdatus R-kieleen, datan käsittelyyn ja analyysien toteutukseen

Webinaari 2

 • Analytiikkaa R:llä case-esimerkkien avulla
  • esimerkkejä erilaisten datojen analytiikasta; kysely- ja markkinatutkimukset, demografinen data, teollisen tuotannon data
  • visuaalisen analytiikan hyödyntäminen datan informaatiosisällön esiintuomiseksi; perusmenetelmät ja edistyneemmät menetelmät
  • esimerkkejä edistyneen analytiikan mahdollisuuksista; AI, ennustaminen…

Webinaari 3

 • R:n liittäminen Mongo DB -tietokantaan ja laajojen datamassojen analysointi
 • Interaktiiviset visualisoinnit ja web-sovellusten toteutus R Studion Plotly- ja Shiny-ympäristöissä

Ajankohta: Kolme iltapäiväwebinaaria, jotka voit katsoa omalta koneeltasi, jossa on internetyhteys.

Webinaari 1: 17.8.2017 klo 13.00 – 14.30

Webinaari 2: 21.8.2017 klo 13.00 – 14.30

Webinaari 2: 28.8.2017 klo 13.00 – 14.30

(HUOM! Jos joku pvm ei sinulle sovi, voit katsoa sen myöhemmin tallenteena, jonka saat sähköpostiisi linkkinä live-webinaarin jälkeen)

Webinaarikoulutuksen hinta 1-3 sarja: 397 eur. (+ alv 24 %) / osallistuja (sisältää live-webinaarit, webinaaritallenteet ja sähköisen koulutusmateriaalin)


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Erkki Räsänen

Kouluttajana toimii Tkt Erkki Räsänen. Erkki on teknologiayrittäjä ja kokenut kouluttaja, hänen erikoisalueitaan ovat data-analytiikka, datan hyödyntäminen ja teollinen internet. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus matemaattisten menetelmien ja data-analytiikan hyödyntämisestä liike-elämässä, teollisuudessa ja tieteessä.


 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.