Ajantasainen tieto yhteistoimintalain vaatimuksista on yrityksille kriittistä. Samoin se, mikä muuttui. Päivitä nyt osaamisesi!

Uusi yt-laki tuli voimaan vuoden 2022 alusta lukien. Työyhteisön kehittämissuunnitelma tuli päivittää vuoden 2022 loppuun mennessä. Webinaarissa käydään läpi työyhteisön kehittämissuunnitelman eri malleja, muutosneuvotteluiden sisältö sekä lain soveltamisessa huomioitavat muut tärkeät asiat. Muutosneuvotteluiden osalta käsitellään myös niitä koskeva korkeimman oikeuden oikeuskäytäntö. 

Tässä webinaarissa saat tietoa uuden lain soveltamisesta käytännön tilanteissa.


Kenelle
Liiketoiminta-, henkilöstö-, talous-, laki- ja hallintojohto sekä kaikki asiantuntijat ja lakimiehet, jotka tavalla tai toisella ovat vastuussa yt-lain soveltamisesta tai muuten tekemisissä yt-lain tai jonkin sen osa-alueen kanssa.


Hyödyt osallistujalle
Tässä webinaarissa opit, kuinka sovellat uutta yhteistoimintalakia käytännössä. Olemme valinneet tiiviiseen kokonaisuuteen aiheet, jotka ovat kokemuksemme mukaan synnyttäneet eniten epätietoisuutta. Tavoite on selvittää oikea menettelytapa kuhunkin tilanteeseen.


Ennakkokysymykset
Voit lähettää yhteistoimintalain soveltamisesta etukäteen kysymyksiä, joihin kouluttajat vastaavat webinaarissa. Lähetä ennakkokysymyksesi sähköpostiin anu.kelasalmi@nullwebakatemia-toimisto.fi . Myös webinaarin aikana voit esittää kysymyksiä.


Sisältö

Vältä virheet uuden yhteistoimintalain soveltamisessa

Käsittelemme soveltajan näkökulmasta 10 konkreettista kysymystä, joihin saat asiantuntijoiden ratkaisut:

 • Millaisen kokonaisuuden muodostavat työyhteisön kehittämissuunnitelma, ulkopuolisen työvoiman käyttö ja jatkuva vuoropuhelu?
 • ”Saastuttaako” asian käsitteleminen jatkuvassa vuoropuhelussa myöhempiä tilanteita ja päätöksiä?
 • Miten valitset oikeat muutosneuvottelut?
 • Mitkä ovat korjaavat toimenpiteet, jos tehty valinta ei ole heti oikea?
 • Vähemmän ja tarkasti säännellyn muutosneuvottelun
  • sisältö
  • määräajat ja niiden laskeminen
  • muutosturva ja sen muutokset
 • Muutosneuvottelujen oikeuskäytäntö
 • Henkilöstön edustaja on tai ei ole ja sen vaikutukset käytännössä
 • Liikkeen luovutus, sulautuminen ja jakautuminen
 • Kuinka lain noudattamista valvotaan ja mitkä ovat lain rikkomisen seuraamukset?
 • Työyhteisön kehittämissuunnitelman eri malleja käytännössä
 • Aikaa kysymyksille

Ajankohta: 28.3.2023 klo 13:00 – 14:30
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin

Webinaarikoulutuksen hinta: 227 euroa / hlö (+ alv 24 %)
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk ajan koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta:
197 euroa / hlö (+ alv 24 %), kun samasta organisaatiosta on kaksi osallistujaa,
177 euroa / hlö (+ alv 24 %), kun samasta organisaatiosta on kolme tai useampi osallistujaa.


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Jos peruutus tehdään myöhemmin kuin 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua, veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Harri Hietala ja Pekka Kähkönen

Vältä virheet uuden yhteistoimintalain soveltamisessa (90 min)

Varatuomari Harri Hietala on työlainsäädännön ja työehtosopimusten asiantuntija lakipalveluyrityksessä (Sopla.fi). Hän on kirjoittanut lukuisia työlainsäädäntöä käsitteleviä teoksia ja keväällä 2022 ilmestyi Alma Talent Oy:n kustantama teos: Hietala – Kaivanto, ”Uusi yhteistoimintalaki käytännössä”.  Hietala toimi vuosina 2014-2020 yhteistoiminta-asiamiehenä tehtävänään muun muassa yhteistoimintaa koskevan lainsäädännön noudattamisen valvonta ja neuvonta lakien soveltamisessa. Hän on toiminut myös pitkään työnantajajärjestöissä: Palta ry:n varatoimitusjohtajana, työmarkkinajohtajana ja lakiasiainjohtajana, TIKLI ry:n toimitusjohtajana, Työnantajaliitto Allianssin toimitusjohtajana, Finergy ry:n apulaisjohtajana sekä Suomen Työnantajain Keskusliitto STK:n ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto TT:n asiamiehenä.

Varatuomari Pekka Kähkönen toimii LexAuctor Oy:n toimitusjohtajana. LexAuctor Oy on erikoistunut työoikeudellisten ongelmien ratkaisemiseen ja paikallisen sopimisen käytännön toteuttamiseen. Kähkönen on aiemmin toiminut yli kymmenen vuotta Posti -konsernin työsuhdejohtajana ja ollut toteuttamassa lukuisia mittavia yhteistoimintaprosesseja sekä henkilöstön sopeuttamisratkaisuja myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kähkösellä on lisäksi yli viidentoista vuoden työkokemus Tekniikan Akateemiset ry:n oikeudellisen osaston johtajana.


Palaute aikaisemmista koulutuksista:

"Hyviä käytännön esimerkkejä, jotka ovat puuttuneet täysin monista asiaa koskevista aiemmista koulutuksista. Kouluttajilla selkeä puhetapa ja esitystyyli."

"Asiantuntevet kouluttajat, selkeäsanaiset, ei turhaa liirumlaarumia ja poukkoilua. Ajankäytöllisesti tehokas tietoisku."

"Kouluttajilla selkeästi hyvä substanssiosaaminen."

"Selkeä ulosanti molemmilla."

"Pähkinänkuoressa kaikki oleellinen."

"Osaavat asiansa, pitkä kokemus näkyy."

(4.8)

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.