Sopeuttaminen henkilöstöjärjestelyillä

147.00 +alv 24%

Kuvaus

Toimivimmat henkilöstöratkaisut alenevaan suhdanteeseen

Ajankohtaista tietoa sopeuttamistoimista!

Uusi yt-laki tuli voimaan 1.1.2022.  Useimmat sopeuttamistoimet edellyttävät uudistettujen säännösten soveltamista. Tässä webinaarissa käydään läpi sopeuttamistoimia koskevat uudistetut yt- menettelyt.

Tämän lisäksi käsitellään perusteet ja mahdollisuudet työn vähenemisestä johtuville irtisanomisille, lomautuksille, osa-aikaistamisille ja työsuhteen ehtojen muutoksille. Myös alihankinnan ja vuokratyövoiman käytön mahdolliset rajoitukset sekä lakien ja työehtosopimusten sallimat sopimiset sopeuttamistilanteissa käsitellään. 


Kohderyhmä

Liiketoiminta- ja henkilöstöjohto.


Hyödyt

Tässä webinaarikoulutuksessa käydään tiiviissä muodossa seikkaperäisesti läpi kaikki yksipuoliset ja sovittavissa olevat ratkaisuvaihtoehdot sekä niiden toteuttaminen myös oikeuskäytännön näkökulmasta. Koulutuksessa saat ohjeet virheiden välttämiseen.

Kokeneet sopeuttajat antavat osaamisensa käyttöösi!


Kouluttajat

Varatuomari Harri Hietala on työlainsäädännön ja työehtosopimusten asiantuntija lakipalveluyrityksessä (Sopla.fi). Hän on kirjoittanut lukuisia työlainsäädäntöä käsitteleviä teoksia ja keväällä 2022 ilmestyi Alma Talent Oy:n kustantama teos: Hietala – Kaivanto, ”Uusi yhteistoimintalaki käytännössä”.  Hietala toimi vuosina 2014-2020 yhteistoiminta-asiamiehenä tehtävänään muun muassa yhteistoimintaa koskevan lainsäädännön noudattamisen valvonta ja neuvonta lakien soveltamisessa. Hän on toiminut myös pitkään työnantajajärjestöissä: Palta ry:n varatoimitusjohtajana, työmarkkinajohtajana ja lakiasiainjohtajana, TIKLI ry:n toimitusjohtajana, Työnantajaliitto Allianssin toimitusjohtajana, Finergy ry:n apulaisjohtajana sekä Suomen Työnantajain Keskusliitto STK:n ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto TT:n asiamiehenä.

Varatuomari Pekka Kähkönen toimii LexAuctor Oy:n toimitusjohtajana. LexAuctor Oy on erikoistunut työoikeudellisten ongelmien ratkaisemiseen ja paikallisen sopimisen käytännön toteuttamiseen. Kähkönen on aiemmin toiminut yli kymmenen vuotta Posti -konsernin työsuhdejohtajana ja ollut toteuttamassa lukuisia mittavia yhteistoimintaprosesseja sekä henkilöstön sopeuttamisratkaisuja myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kähkösellä on lisäksi yli viidentoista vuoden työkokemus Tekniikan Akateemiset ry:n oikeudellisen osaston johtajana.


Ohjelma 

Sopeuttamistoimien eri muodot

 • Kuinka valita oikea sopeuttamistoimi?
 • Lomautukset vai irtisanomiset?
 • Riittäisikö osa-aikaistaminen muutoksen keinona?
 • Kuinka olennainen työsuhteen ehdon muutos toteutetaan?
 • Liikkeen luovutus, alihankinta ja vuokratyövoima muutoksen osana

Sopeuttamistoimia koskeva yt-menettely

 • Kuinka yt-lain muutos vaikuttaa sopeuttamisneuvotteluihin?

Sopeuttamistoimissa huomioitavia seikkoja

 • Paikallisen sopimisen mahdollisuudet
 • Selviytymislausekkeiden käyttäminen sopeuttamisessa
 • Perhevapaalla olijoiden rooli
 • Määräaikaiset työntekijät sopeutuksen kohteena
 • Takaisinottovelvollisuuden asettamat reunaehdot
 • Muutosturvan ja työllistymisvapaan huomioiminen
 • Työnantajan velvollisuus kustantaa työllistymistä edistävää valmennusta

Kuinka välttää tyypillisiä virheitä ja riidanaiheita?

Käytännön esimerkkejä hyvin toimivista ratkaisuista

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.