Syksy toi sateet, mutta se toi myös hyvän motivaation palata neljän seinän sisään kohentamaan työmarkkinakuntoaan ja asiantuntemustaan.

 

Kirjoittaja on Oili Valkila, viestinnän, esiintymisen ja vuorovaikuttamisen kouluttaja, puhuja, kirjoittaja, toimittaja ~ sekä työnhakija

WebAkatemian syyskausi pamautettiin käyntiin viime torstaina (15.8.) Otaniemen Urban Millissä. Koulutusväkeä oli paikalla hyvin, mutta tohinaa seurattiin myös etänä ulkomaita myöten.

WebAkatemian koulutustuottaja Erja Laurila muistutti hyödystä, että osallistuja saa webinaareista aina tallenteen, joka auttaa tässä hektisessä maailmassa hoitamaan opit oman aikatalun puitteissa.

Syksyn webinaareista saatiin koukuttavia maistiaisia, joista tässä vinkkejä:

Syksyn tarjonta selventää erityisesti lean-asioita

Tuomas Mikkonen Connection Coachingista tuo tarjolle Smart Office -kurssinsa joka seuraa hittiä Lean Office. Kurssi antaa toimivan paketin siihen, miten hyvät ihmiset pystyvät toimimaan fiksusti yhdessä.

Samaa aihetta tukevoittaen lähestyy Pekka Hirvonen Jalostin Oy:stä, tosin hieman toisesta näkökulmasta webinaarissaan Lean pähkinänkuoressa. Yrityksessä pitää lähteä liikkeelle aina asiakasarvon kannalta ja seurata virtausta: Mikä on läpimenoaika? Nopeus? Mitä esteitä voi poistaa hukan minimoimiseksi? Hirvosen mukaan useimmissa prosesseissa kun on yhdeksän osaa hukkaa ja yksi osa arvoa lisäävää asiaa.

Työyhteisön ja tiimien hyvinvointia

Antti Nevalainen Valmento Oy:stä antoi vinkkiä Vastuuttoman työkäyttäytymisen käsittelyyn.  Kun vaikkapa sairauslomat alkavat oudosti tihentyä, tarvitaan puuttumista.

– Se on esimerkillisyyttä ja huolenpitoa, ei painostamista, jos työmaalta soitetaan ja kysytään, mitä kuuluu. On vastuuttomuutta vain työntää ihmisiä kilometritehtaalle. Antin webinaarissa kuullaan, miten ihmiset saadaan jakamaan hyvät käytännöt asiassa, mikä voi muuttaa firman tulostakin ratkaisevasti.

Lakimies Katariina Sorvanto käsitteli sama asiaa hieman eri näkökulmasta. Pahan mielen sairauslomat  on kyseessä silloin, kun sairaus vedetään naamioksi työhaluttomuudelle ja vedätetään ehkä koko työyhteisöä. Webinaarissaan Sorvanto kertoo, miten esimies voi tilanteessa toimia, jotta työyhteisön luottamus saadaan kuntoon.

Hyvinvoivassa työyhteisössä on turvallinen ilmapiiri. Siellä sallitaan erilaisuus ja erilaiset mielipiteet ja vuorovaikutus on rakentavaa ja toista kunnioittavaa. Miten sellaista työyhteisöä edistetään? Mikä on esimiehen, mikä työntekijän vastuulla? Minna Linnan webinaari Hyvinvoiva työyhteisö – Kaikki voittavat, mutta miten sellainen saadaan aikaan?  sopii kenelle tahansa työyhteisön vaikuttajalle, myös esimiehille. Kurssilla selviää muun muassa, mikä rikkoo tai edistää hyvää, aikuista vuorovaikutusta.

Syksyn mittaan lähes joka maanantai on mahdollisuus oppia perusteita ja syventää taitoja Excelistä ja Power BI -raportointityökalusta

Excel-velho Arja Kuukkasen Excel tehokäyttöön ja Excel-perjantai – 4 tietoiskua FAQ eniten kysytyt  voi paljastaa, ettet luuloistasi huolimatta tuntenut alkuunkaan Exceliä ja sen uusiutuvia mahdollisuuksia.  Perusteista lähdetään, mutta automatiikkaa pitää oppia hyödyntämään, jotta työaika saadaan osumaan oleellisiin kohteisiin.

MBA Juha Porkka laittaa marraskuisessa webinaariparissaan Avainasiakkuuksien johtaminen 2019   sinut tiedostamaan ja sevittämään, miksi asiakkaan pitäisi ostaa juuri sinun yritykseltäsi.
– Kun puhutaan asiakkaista, puhutaan oikeastaan liikevaihdosta, hän korostaa.
On huomattava, kun markkina muuttuu, eivätkä entiset prosessit enää toimikaan.

Mestarihan tarkkailee ja harjoittelee aina!

Johtamisaktivisti Toni Hinkka opastaa osallistujaa luomaan uskottavuutta niin koulutuksessaan, myynnissään ynnä muussa toimissaan. Webinaarissa Vaikutusvoiman perusteet – tarkistuslista parempaan vaikuttavuuteen  opit, miten riitasoinnut tunnistetaan ja vaimennetaan sekä vahvuudet tunnistetaan ja vahvistetaan.

Löytääkö asiakas tuotteesi ja palvelusi? Tarvitsetko lisäbuustia verkkonäkyvyyteen?

LinkedIn tehokäyttö 2019  on tärkeä taito, johon Pinja Lehtman webinaarissaan opastaa. Yritysmielikuva ei synny pelkästään yrityksen omasta tekemisestä vaan ennen kaikkea ihmisistä ja heidän sanomisistaan, jotka siellä työskentelevät. Käytkö LinkedInissä vain silloin, kun huomaat tuttusi vaihtaneen työpaikkaa tai itse sitä harkitset? Nyky-LinkedIn ei ole enää vain CV:n säilytyspaikka, vaan jopa suoraan myyntiin vaikuttava kanava. Olitpa myymässä yrityksesi palveluita tai omaa osaamistasi, Linkedin on siihen tehokas kanava. Se on myös tärkeä kanava päätöksentekoon vaikuttamiselle.

Webinaari Hakukoneoptimoinnin (SEO) hyödyntäminen markkinoinnissa ohjaa Jussi Saunamäen vetämänä näkyvyyteen niin aloittelijan kuin vähän kokeneemmankin nettikonkarin. Webinaarissa opit perusteet hakukoneoptimoinnin tekemisestä. Saat konkreettiset vinkit työkaluista, joita hyödyntää ja kattavan tietopaketin parempien tulosten saavuttamiseksi ja osaat itse luoda hakukoneoptimoituja sisältöjä verkkoon.

Anna asiakkaiden löytää sinut!

 

Kirjoittaja Oili Valkila

 

WebAkatemia avasi syksyn tiiviillä yhteiswebinaarilla. Tästä pääset tutustumaan kouluttajiin ja saat esimakua syksyn koulutuksista:

Syksynavauswebinaari

 

Lisätietoja syksyn koulutuksista:

Jenni Liuski, koulutusassistentti: jenni.liuski@nullwebakatemia.fi puh: 044 237 9673